Uw maaier wordt in april weer gebruikt

Apr 07 2021
Uw maaier wordt in april weer gebruikt

Na een winter zonder gazon te hebben gemaaid, begint uw gazon in het voorjaar weer te groeien! April is de ideale maand om uw gazon te gaan verzorgen. Dit omvat met name het regelmatig maaien van uw gazon.

Wat zijn de voordelen ?

Uw gazon wordt mooier, compacter, groener en volledig gezond. Maaien voorkomt ook de verspreiding van mos of onkruid, omdat het maaien van de grassprieten de dichtheid verhoogt. Dit zorgt voor de gezondheid van uw gazon!

Hoe vaak maait u?

De frequentie is afhankelijk van het gewenste resultaat, maar ook van de seizoenen: in het voorjaar is het ideaal om één keer per week te maaien. In de zomer is het het beste om elke twee weken te maaien en vlak voor de winter is het aan te raden het gazon zeer kort te maaien.

Wat tips

1. Voordat u begint met het maaien van uw gazon, moet u ervoor zorgen dat er zich tijdens het maaien geen voorwerpen, takken of stenen op uw gazon hebben opgehoopt.

2. U kunt nu beginnen met maaien. Concentreer je eerst op de obstakels die je eromheen maait: boomstammen, bloembedden, schuttingen ...

3. Het is raadzaam om parallelle banen te maaien. Steek elke keer de rijrichting over om te voorkomen dat u steeds weer op hetzelfde gras moet rondrennen. Wees voorzichtig, het is niet aan te raden om te maaien als uw gras te droog of te nat is, omdat dit het gras zal beschadigen of uw uitwerpopening kan verstoppen.